Ga terug
+ servings
Popcorn shrimp sandwiches met sriracha-coleslaw
Recept afdrukken
No ratings yet

Fastfood Friday: Popcorn shrimp sandwiches met sriracha-coleslaw

Porties: 12 broodjes

Ingrediënten

Voor de broodjes:

  • 12 witte puntjes
  • 500 gr grote garnalen - gepeld en schoongemaakt
  • 150 gr bloem
  • 1 tl uipoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • peper en zout
  • 50 ml melk
  • 1 ei
  • verse peterselie

Voor de coleslaw:

  • 150 gr witte kool - fijngesneden
  • 100 gr wortel - julienne
  • 150 gr rode kool - fijngesneden
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 tl honing
  • 1/2 tl sriracha

Instructies

  • Verwarm een laagje zonnebloemolie in een diepe pan of verwarm de frituurpan naar 180°C.
  • Dep de garnalen droog met een vel keukenrol.
  • Schep de uipoeder, knoflookpoeder, peper en zout door de bloem en klop het ei met de melk op.
  • Wentel de garnalen door het ei-melkmengsel en vervolgens door het bloemmengsel. Frituur de garnalen ongeveer 4-5 minuten in de hete olie tot ze krokant en goudbruin gekleurd zijn. Laat de garnalen uitlekken op een vel keukenrol.
  • Maak de coleslaw door de witte kool, wortel en rode kool bij elkaar in een kom te doen.
  • Roer de overige ingrediënten tot een gladde dressing en schep deze door de coleslaw.
  • Snijd de witte puntjes aan de bovenkant in en verdeel een eetlepel coleslaw over ieder broodje.
  • Leg vervolgens de popcorn shrimp in de broodjes en maak de broodjes af met verse peterselie. Serveer direct.