Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Filodeegrolletjes met Kipgehakt en Pesto

Porties: 7 rollen

Ingrediënten

Pesto

  • 2 el pijnboompitjes geroosterd + extra voor in de rolletjes
  • 30 gram verse basilicum
  • 50 gram Parmigiano Reggiano + extra voor in de rolletjes
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 8 el olijfolie
  • peper
  • zout

Overig

  • 7 vellen filodeeg vierkante
  • 300 gram kipgehakt ongekruid
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Laat de vellen filodeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Stop ondertussen alle ingrediënten (behalve de extra pijnboompitjes en extra kaas) voor de pesto in een foodprocessor en mix tot een gladde pesto.
  • Bak het kipgehakt gaar en voeg tijdens het bakken 2/3 van de pesto toe.
  • Beleg nu de plakjes filodeeg met een beetje kipgehakt (aan 1 zijde), verdeel daarover nog wat pijnboompitjes en kaas. Smeer de randen in met een beetje ei, rol strak op en knijp de uiteinden samen. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met nog een beetje van het losgeklopte ei.
  • Schuif vervolgens in de oven voor 15 minuten. Gebruik de overige pesto als dip.