Ga terug
–+ servings
Cacio e Pepe
Recept afdrukken
No ratings yet

Cacio e Pepe

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr spaghetti
  • 100 gr Pecorino
  • 2 tl zwarte peper

Instructies

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en voeg hier zout aan toe zodra het kookt.
  • Kook de spaghetti volgens de beschrijving op de verpakking gaar.
  • Rasp de pecorino grof en roer hier de zwarte peper toe.
  • Voeg tegen het einde van de kooktijd van de pasta, een flinke soeplepel van het pastawater aan de geraspte kaas toe. Roer dit tot een papje.
  • Schep de spaghetti in een warme koekenpan en schenk hier het pecorino-zwarte peper papje bij.
  • Schep de pasta goed om, net zolang tot de kaas helemaal gesmolten is en de pasta romig is geworden. Serveer de Cacio e Pepe direct.