Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Kipgehaktballetjes met Parmezaan

Porties: 25 balletjes

Ingrediënten

  • 3 witte boterhammen zonder korst
  • melk
  • 600 gram kipgehakt gekruid
  • 100 gram Parmigiano Reggiano vlokken
  • 2 takjes basilicum fijngesneden
  • peper
  • zout
  • een klont roomboter om in te bakken

Instructies

  • Leg de boterhammen in een kom met melk en knijp ze daarna uit en voeg toe aan het gehakt. Voeg ook de rest van de ingredienten toe (behalve de roomboter) en kneed goed door elkaar. Kneed er vervolgens 25-30 balletjes van.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan en bak een deel van de balletjes kop op hoog vuur bruin. Laat ze daarna op middelhoog vuur garen. Niet te lang, zodra ze gaar zijn mogen ze van het vuur af. Herhaal dit met de rest van de balletjes.
  • Serveer op een schaal met nog wat extra Parmigiano over de balletjes geraspt.

Notities

Zowel warm als koud lekker.