Ga terug
–+ servings
Mosselen in gele curry
Recept afdrukken
3 van 2 stemmen

Mosselen in gele curry

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1,5-2 kg Zeeuwse mosselen
  • 70 gr gele currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 stengel citroengras
  • 2 blaadjes kaffir limoen
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1 el vissaus
  • 200 gr Thaise wokgroenten
  • 2 bosuitjes - in ringen
  • verse peterselie/koriander

Instructies

  • Maak de mosselen schoon en spoel ze goed af onder de kraan.
  • Verhit een beetje olie in een diepe pan (met deksel) en bak hierin de currypasta, kaffir limoen, kurkuma en chilivlokken even aan.
  • Kneus de stengel citroengras of breek hem op een paar plekken en doe deze in de pan.
  • Doe de Thaise wokgroenten in de pan en bak de groenten zo'n 5 minuten mee zodat ze wat zachter kunnen worden.
  • Schenk vervolgens de kokosmelk en vissaus in de pan en roer alles goed door. Breng de curry aan de kook en kook de curry zo'n 10 minuten op laag vuur zodat alle smaken even goed in kunnen trekken.
  • Doe de mosselen bij de curry in de pan en schep het geheel goed om.
  • Doe de deksel op de pan en stoof de mosselen in 7-10 minuten helemaal gaar. De mosselen zijn goed als de schelpen openstaan. Schep af en toe even goed om zodat ook de bovenste mosselen de kans krijgen om in de curry te stoven.
  • Garneer de mosselen met de bosuitjes en verse koriander of peterselie. Serveer de mosselen in gele curry direct.