Ga terug
+ servings
Chimichanga's met kip
Recept afdrukken
4.34 van 3 stemmen

Chimichanga's met kip

Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 6 grote tortillawraps
  • 400 gr refried beans - 1 blik van La Morena
  • 300 gr kipfilet
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 tomaat - ik kleine blokjes
  • 125 gr Cheddar - geraspt
  • 1 el jalapeños - uit pot
  • peper en zout
  • olie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Breng een pan met water aan de kook en leg hier de kipfilets in. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en kook de kip in 20-25 minuten helemaal gaar.
  • Doe ondertussen alle andere ingrediënten m.u.v. de olie bij elkaar in een kom.
  • Pluis de kip met twee vorken uit elkaar en voeg ook de kip aan de andere ingrediënten toe. Schep alles goed om.
  • Leg een tortillawrap voor je neer en schep een flinke lepel van de chimichanga-vulling in het midden van de wrap. Vouw de zijkanten van de wrap over de vulling en rol de wrap vervolgens op zoals een loempia.
  • Leg de chimichangas met de vouwkant naar beneden op de bakplaat.
  • Smeer alle chimichangas in met een beetje olie en bak ze vervolgens in het midden van de oven in 20 minuten bruin en krokant.