Ga terug
–+ servings
Spaghetti zalm florentine
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Spaghetti zalm Florentine

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr spaghetti
  • 300 gr verse zalm
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 250 gr champignons - in plakjes
  • 400 gr spinazie
  • 250 ml kookroom
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit een beetje olie in een grote koekenpan of wok en bak hierin de zalm rondom een beetje bruin, de zalm hoeft niet helemaal gaar te zijn.
  • Verwijder het velletje van de zalm als deze er nog aan zit en pluk de zalm met behulp van twee vorken in grove snippers.
  • Verhit wederom een beetje olie in de pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot het goed begint te geuren.
  • Voeg de champignons toe en bak deze tot ze beginnen te slinken.
  • Doe dan beetje bij beetje de spinazie in de pan en bak dit al omscheppend mee tot alle spinazie is geslonken.
  • Doe de zalm terug in de pan, gevolgd door peper en zout, sap van een halve citroen en de kookroom. Roer het geheel door.
  • Schep de gaargekookte spaghetti in de pan, roer de pasta door de roomsaus en laat het gerecht nog even pruttelen zodat de saus iets kan indikken.