Ga terug
+ servings
Appeltaartnacho's
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Fastfood Friday: Appeltaartnacho's met vanilleslagroom

Porties: 2 personen

Ingrediënten

Voor de kaneelchips:

  • 2 grote tortillawraps
  • 30 gr boter - gesmolten
  • 150 gr kristalsuiker
  • 1,5 el kaneelpoeder

Voor de appel:

  • 2 appels - in kleine blokjes
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder

En verder:

  • 125 ml slagroom
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 vanillepeul

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Schep voor de kaneelchips het kaneelpoeder door de kristalsuiker.
  • Smeer de tortillawraps aan beide kanten in met gesmolten boter en bestrooi beide kanten vervolgens met de kaneelsuiker.
  • Snijd de tortillawraps in driehoekjes en verspreid deze over de bakplaat.
  • Bak de kaneelchips in het midden van de oven in 10-12 minuten krokant.
  • Verhit ondertussen een beetje boter in een koekenpan en schep hier de appelblokjes in. Doe de suiker en het kaneelpoeder erbij en schep goed om. Bak de appelblokjes tot de kaneelchips uit de oven komen op middelhoog vuur zacht en bruin.
  • Terwijl de appelblokjes bakken maak je de vanilleslagroom. Doe hiervoor de slagroom samen met het vanillemerg in een kom en klop dit lobbig.
  • Voeg al kloppend de kristalsuiker aan de slagroom toe.
  • Leg de krokante kaneelchips op een bord en schep hier de warme appelblokjes bovenop. Schep hier een flinke lepel van de vanilleslagroom op en maak de appeltaartnacho's eventueel af met verkruimelde koek en karamelsaus.