Bak in een grote pan in een beetje olijfolie de rode ui glazig. Voeg de knoflook, gele curry en gember toe en bak nog even mee. Voeg niet lang daarna de zoete aardappelfriet toe en schep het geheel goed om.
Bak de zoete aardappelfriet kort mee en voeg dan de kokosmelk toe. Roer het geheel goed door en laat zachtjes koken totdat de zoete aardappel gaar is. Test dit even met een vork.
Pureer dan het geheel met een staafmixer en voeg vervolgens het water toe. Roer goed door en laat nog even zachtjes koken. Voeg eventueel een beetje zout naar smaak toe.
Serveer de soep met een dot yoghurt en een beetje fijngehakte koriander.
Notities
Let op: de soep zal licht pittig zijn. Wil je het minder pittig voeg dan minder van de curry toe. Of voeg eventueel een beetje meer water toe maar dat zal invloed hebben op de dikte van de soep. Een grotere dot Griekse yoghurt kan ook!