Go Back
4 van 1 stem

Groene risotto met doperwtenpesto en hazelnoten

Porties4 personen

Ingrediƫnten

Risotto

  • 400 gram risotto
  • 1 teen verse knoflook geraspt
  • 1 rode ui
  • 1 liter groentenbouillon
  • een klont roomboter

Doperwtenpesto

  • 6 el doperwten uit de diepvries
  • 5 gram verse basilicum fijngehakt
  • 1/2 el citroensap
  • 1 teen verse knoflook geraspt
  • 15 gram ongebrande hazelnoten + een beetje extra voor garnering
  • 2 volle el Parmezaanse kaas poeder + een beetje extra voor garnering
  • 10 el olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Begin met het maken van de pesto. Voeg alle ingrediĆ«nten samen in een foodprocessor en maal tot een gladde pesto.
  • Start daarna met de risotto. Verhit een beetje olijfolie in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak even kort en voeg daarna de risotto toe.
  • Schep alles even om en begin dan met het toevoegen van de bouillon. Beetje bij beetje. Geef de risotto telkens even de tijd om te garen in het nieuwe vocht. Blijf omscheppen. Ga zo door totdat de bouillon op is en de risotto gaar. Ik vind het lekker als de korrel wel gaar is, maar nog een kleine bite heeft.
  • Voeg dan de pesto toe en roer goed door zodat alles gelijkmatig verdeeld is.
  • Als laatste voeg je de roomboter toe. Laat deze op laag vuur rustig smelten in de risotto, blijf een beetje scheppen en roeren. Serveer de risotto met wat fijngehakte hazelnoten en extra Parmezaan.