Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Broccoli met gekruide kip, aardappel en cheddar

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli in kleine stronkjes gesneden
  • 750 gram rode, vastkokende aardappelen schoongeboend en gehalveerd
  • 2 tl paprika kruiden smoke
  • 1/2 tl uipoeder
  • een flinke klont roomboter
  • 2 tenen verse knoflook geraspt
  • 5 gram verse tijm fijngehakt
  • 5 gram verse rozemarijn fijngehakt
  • peper
  • zout
  • 400 gram kipdijfiletreepjes
  • een blokje cheddar (van de kaasafdeling)

Instructies

  • Kook de broccoli kort in een pan met water. Kook in een andere pan de stukken aardappel gaar. Giet allebei af en zet apart met een deksel op de pan.
  • Verhit in een koekenpan de klont boter en wanneer de boter gesmolten is doe je de kipdijfiletreepjes in de pan. Voeg direct ook alle kruiden toe en roer totdat alle kip voorzien is van een laagje kruiden.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  • Bak totdat de kip gaar is en doe de kip samen met de broccoli en stukken aardappel in een ovenschaal. Rasp de cheddar erover, zoveel als je wil. Zet voor een paar minuten in de oven, dit is alleen om de kaas te laten smelten.