Ga terug
+ servings

Tortilla Taart met Tomatenpesto en Garnalen

Porties: 1 taartje

Ingrediënten

Rode pesto

  • 2 el pijnboompitten geroosterd
  • 1 teen knoflook
  • 180 gram zongedroogde tomaatjes uitlekgewicht
  • 2 el Parmezaanse kaas geraspt of poeder
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout

Overig

  • 225 gram gepelde garnalen
  • 1 teen knoflook
  • 5 tortilla's
  • 8 tasty tom tomaten in plakken
  • 5 el Parmezaanse kaas geraspt of poeder
  • half bakje verse basilicum fijngesneden
  • 5 cherrytomaatjes in kwartjes

Instructies

  • Maak eerst de pesto; maal alle ingrediënten in de foodprocessor tot een gladde massa.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak heel kort de knoflook en voeg dan de garnalen toe. Bak totdat ze gaar zijn, roer af en toe even door.
  • Vet een springvorm in met een beetje olijfolie (met name de bodem, rand zal niet nodig zijn omdat de taart deze niet aanraakt). Leg een tortilla in de springvorm, beleg deze met een laag pesto, een laag tomatenplakken (twee tomaten per laag), een eetlepel Parmezaan en wat gesneden basilicum. Herhaal dit nog een paar keer en beleg de bovenkant níet met tomaten en basilicum. Schuif in de oven voor 20 minuten en maak nu af met de cherrytomaatjes een beetje basilicum (mooier voor de presentatie).