Go Back
0 van 0 stemmen

Paddenstoelen gehaktschotel met oude kaas

Porties2 personen

Ingrediƫnten

  • 1 flink rode ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 250 gram kastanjechampignons in plakjes
  • 500 gram gehakt
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1,5 bospaddestoelen bouillonblokje
  • 1 el oregano gedroogde
  • 1 tl tabasco
  • peper
  • zout
  • 2 portobello's schoongeboend
  • 100 gram Old Amsterdam geraspt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en voeg de ui en knoflook eraan toe. Bak heel even en voeg dan de kastanjechampignons eraan toe. Wanneer deze lekker gebakken zijn voeg je het gehakt toe. Rul het gehakt in de pan en laat gaar worden.
  • Wanneer het gehakt bijna gaar is voeg je de tomatenblokjes eraan toe. Roer goed door en vul de gehaktsaus aan met de kruiden; verkruimel de bouillonblokjes erboven en voeg de oregano, tabasco en peper en zout eraan toe.
  • Laat de gehaktsaus een half uurtje pruttelen op middelhoog vuur zodat de smaken goed intrekken. Roer af en toe door.
  • Wanneer de saus op smaak is giet je deze in een ovenschaal. Druk vervolgens de twee portobello's met de bolle kant erin en vul deze met de geraspte kaas. Laat de kaas in 10 minuten smelten.