Ga terug
+ servings
Jalapeno Mac & Cheese met chorizo
Recept afdrukken
4.50 van 4 stemmen

Jalapeño Mac & Cheese met chorizo

Porties: 4 personen

Ingrediënten

Voor de pasta:

  • 300 gr gedroogde pasta - bijv. fusilli
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 200 gr chorizo - in blokjes
  • 1 verse jalapeño - in ringen
  • 30 gr Parmezaanse kaas - geraspt
  • 25 gr Panko
  • peper en zout

Voor de kaassaus:

  • 30 gr bloem
  • 30 gr boter
  • 300 ml volle melk
  • 100 gr mozzarella - geraspt
  • 30 gr Cheddar - geraspt
  • 1 el ingelegde jalapeños
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de grillstand van de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in.
  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af.
  • Bak terwijl de pasta kookt de chorizo in een droge koekenpan krokant. Voeg hier de ui, knoflook en plakjes jalapeño aan toe en bak deze mee tot de ui glazig begint te zien.
  • Maak ondertussen ook de kaassaus. Smelt hiervoor in een ruime pan de boter en voeg hier de bloem aan toe. Bak de bloem 2 minuten mee.
  • Schenk de volle melk in de pan en breng het geheel al roerend met een garde aan de kook. Kook de melk tot deze begint in te dikken.
  • Voeg dan de mozzarella, Cheddar, ingelegde jalapeños, peper en zout toe en roer goed door tot alle kaas gesmolten is.
  • Schep de gekookte pasta en gebakken chorizo bij de kaassaus in de pan en roer het geheel goed door tot alles is voorzien van een laagje kaassaus.
  • Schep het geheel dan in de ovenschaal.
  • Roer de geraspte Parmezaanse kaas en de panko door elkaar en strooi dit over de pasta in de ovenschaal.
  • Schuif de ovenschaal voor 15 minuten onder de hete grill of net zolang tot de bovenlaag van de Mac & Cheese goudbruin en krokant is.

Notities

*Verse jalapaños zijn tegenwoordig in ieder geval bij Albert Heijn te koop, ik heb ze zelf meebesteld bij de boodschappen. Mocht je ze nou echt niet kunnen vinden dan kun je ze ook vervangen door jalapeños uit pot of door een rode peper. Jalapeños uit pot zijn vaak wel iets minder scherp dus gebruik er meer van.