Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Bladerdeegtaartjes met peer, pecan en karamel

Porties: 8 taartjes

Ingrediënten

Taartjes

  • 4 vellen bladerdeeg
  • 2 peren
  • 1 ei losgeklopt
  • een handje ongezouten pecannoten

Karamelsaus

  • 100 gram suiker
  • 1 el water
  • 25 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 75 ml slagroom

Instructies

Taartjes

  • Leg de vellen bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd ze met een pizzaroller door de helft en leg de vellen een stukje van elkaar af.
  • Snijd met een dunschiller of aardappelschilmesje de schil van de peren af en snijd ze vervolgens in de lengte door de helft. Haal het klokhuis eruit en snijd nu lange dunne plakken van de gehalveerde peren.
  • Leg op ieder vel bladerdeeg drie stukken peer. Bestrijk de rest van het bladerdeeg met het losgeklopte ei. Schuif in de oven voor ongeveer 20 minuten. Klaar wanneer ze mooi omhoog gekomen zijn en een bruine tint hebben.

Karamel

  • Ondertussen maak je de karamel. Verdeel de suiker over de bodem van een steelpan en verdeel daarover de eetlepel water. Zet het vuur aan en laat de suiker smelten. Roer er niet in, geeft het de tijd. Zodra de suiker bruin begint te worden ontstaat de karamel. Op het moment dat het grootste gedeelte van de karamel bruin is roer je voorzichtig een beetje. Laat de karamel niet te donker worden, dan wordt deze bitter.
  • Wanneer de suiker volledig is gekaramelliseerd, voeg je de klont boter toe. Blijf roeren in de karamel. Vervolgens giet je ook de slagroom erbij, blijf ook hier continu roeren.
  • Laat de karamelsaus een beetje afkoelen, deze zal vanzelf indikken.
  • Wanneer de taartjes klaar zijn giet je er wat van de karamelsaus over en bestrooi je ze met (stukjes) pecannoten.