Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Gekaramelliseerde peer met geitenkaas en croutons (13/11)

Porties: 1 personen

Ingrediënten

  • 100 gram roomboter
  • 2 el honing
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 2 peren geschild, zonder klokhuis en in kwarten
  • 4 takjes tijm fijngehakt
  • 1 boterham in vierkante blokjes, zonder korst.
  • olijfolie
  • 1/2 teen knoflook geraspt
  • peper
  • zout
  • 15 gram geitenkaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 100 graden.
  • Verhit de roomboter met de honing in een koekenpan, roer even door en voeg vervolgens de halve ringen ui toe. Voeg daarna ook de peren en de fijngehakte tijm toe. Bak op middelhoog vuur totdat de peren zacht zijn en een mooi bruin kleurtje hebben.
  • Terwijl de peren bakken, maak je de croutons. Meng hiervoor de blokjes brood met een beetje olijfolie, de halve teen geraspte knoflook en wat peper en zout. Hussel goed door elkaar en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif bovenin de oven voor 10 minuten.
  • Verdeel alles op een bordje en verkruimel er een beetje geitenkaas over.