Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal van ongeveer 25x20 cm in.
Kook de sperziebonen 5 minuten voor en giet ze goed af.
Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en de ui aan. Bak vervolgens de champignons mee tot ze zacht zijn geworden.
Schep de sperziebonen en het champignon-uimengsel in de ovenschaal.
Smelt de boter in een steelpannetje en voeg hier de bloem aan toe. Bak de bloem zo'n 2 minuten mee terwijl je goed blijft roeren.
Doe de melk, nootmuskaat, peper en zout in de pan en breng de saus al roerend aan de kook. Kook de roomsaus een paar minuten tot hij mooi ingedikt is.
Schenk de bechamel over de groenten in de ovenschaal en bak de ovenschotel 30 minuten in het midden van de oven.
Strooi de laatste 5 minuten van de baktijd de gebakken uitjes over de ovenschotel.