Ga terug
–+ servings
Zelfgemaakte gnocchi met saffraan en bacon
Recept afdrukken
No ratings yet

Zelfgemaakte gnocchi met saffraan en bacon

Porties: 2 personen

Ingrediënten

Voor de gnocchi:

  • 500 gr kruimige aardappelen
  • 150 gr bloem

Voor de saffraansaus:

  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 250 ml kookroom
  • 2 el kokend water
  • 1 plukje saffraan
  • peper en zout

En verder:

  • 125 gr spekblokjes

Instructies

  • Was de aardappelen onder de kraan. Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de aardappelen met schil in 30 minuten helemaal zacht.
  • Verwijder de schil van de aardappelen als deze nog warm zijn en stamp de aardappels fijn. Voeg de bloem en een snuf zout toe en kneed het geheel tot een stevig deeg.
  • Rol het deeg uit tot strengen van ongeveer 1,5 cm breed en snijd hier gnocchi van ongeveer 1 cm breed uit.
  • Leg de gnocchi op een bakplaat die je lichtjes heb bebloemd. Dek de bakplaat af met een theedoek en laat de gnocchi 30 minuten rusten.
  • Maak ondertussen de saffraansaus. Smelt hiervoor de boter en voeg de bloem toe. Bak de bloem 2 minuten mee.
  • Laat de saffraan in het gekookte water trekken tot het water geel kleurt.
  • Voeg de kookroom samen met het gekleurde water en de saffraandraadjes toe.
  • Laat de saus zachtjes pruttelen tot deze is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de spekblokjes in een droge koekenpan knapperig en breng ondertussen een ruime pan met water aan de kook.
  • Kook de gnocchi in 1-2 minuten gaar in het water en schep de gnocchi in de pan bij de spekblokjes. Schep voorzichtig om.
  • Schenk de saffraansaus in de pan bij de gnocchi en schep het geheel nogmaals voorzichtig om. Breng op smaak met peper en zout en serveer de gnocchi met saffraan en bacon direct.