Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Spaanse nacho's

Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • een halve zak chili nacho's
  • een halve zak gewone nacho's
  • een blok Cheddar 200 gram
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 250 gram Tomaten passata
  • 2 el azijn
  • 1/2 tl tabasco
  • 100 gram Chorizo Pamplona in kleine stukjes gesneden
  • 75 gram Jambon Serrano Gran Reserva in kleine stukjes gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Mix de nacho's met elkaar en doe ze in een ovenschaal.
  • Maak nu de bravas saus. Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook toe, bak even mee en voeg daarna de tomatenpassata, azijn en tabasco toe. Roer goed door en laat op middelhoog vuur even pruttelen.
  • Rasp ondertussen flink wat cheddar over de nacho's heen. Zelf vind ik het altijd lekker om als bij een lasagne te werken; een laag nacho's, een laag cheddar, een laag nacho's, een laag cheddar etc. Eindig met cheddar.
  • Verdeel de bravas saus over de met kaas belegde nacho's en daarover de stukjes ham. Schuif in de oven voor een paar minuten; wanneer de cheddar gesmolten is mag de ovenschaal eruit.