Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Appeltaart nacho's met gezouten karamelsaus

Porties: 4 personen

Ingrediënten

Nacho's

  • 8 kleine tortilla's
  • 100 gram roomboter
  • 3 tl kaneel
  • 200 gram suiker

Appel

  • 2 Fuji appels geschild en in kleine stukjes
  • 1 tl kaneel
  • 1 el citroensap

Karamelsaus

  • 100 gram suiker
  • 1 el water
  • 25 gram roomboter
  • 75 ml slagroom
  • 1/2 tl zeezout

Instructies

Karamelsaus

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Begin met het maken van de karamelsaus. Doe de suiker in een steelpan, voeg het water toe en laat de suiker smelten. Roer niet in de pan. Pas als de suiker mooi bruin begint te worden kun je een klein beetje roeren. Laat de suiker niet te donker worden want dan wordt de karamel bitter.
  • Voeg als het geheel mooi lichtbruin is, de roomboter toe en roer deze door de karamel. Voeg vervolgens de slagroom toe en blijf roeren. Als je karamel mooi egaal is zet je het vuur uit en zet je de pan aan de kant. Roer als de karamel een beetje afgekoeld is het zout erdoor.

Appel

  • Meng de stukjes appel met de overige ingrediënten hiervoor en verwarm de appel in een pan totdat de stukjes een beetje glazig en zacht worden.

Nacho's

  • Snijd van de tortilla's nacho's met een pizzaroller. Doe dit per tortilla voor het mooiste resultaat. Smelt de roomboter in een steelpan en roer het kaneelpoeder door de suiker. Haal nu alle nacho's eerst door de gesmolten boter, en daarna door de kaneelsuiker. Leg alle nacho's naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in de oven voor 10 minuten.
  • Voeg nu alles samen: de nacho's in een ovenschaal, daar bovenop de zachte stukjes appel en giet er als laatst de gezouten karamelsaus overheen.