Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Gebakken bloemkool en broccoli salade met zalm en honing mosterd

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 200 gram broccoliroosjes
  • een klont roomboter
  • 300 gram zalm in blokjes
  • een hand verse spinazie
  • 1 avocodo in plakken
  • 1 el kappertjes
  • een paar takjes verse dille grof gehakt
  • peper
  • zout
  • 1,5 el honing
  • 1 tl grove mosterd
  • 2 tl Dijon mosterd (scherp)

Instructies

  • Breng een pan water aan de kook en kook de bloemkool- en broccoliroosjes voor 3 minuten. Giet vervolgens af en verhit een beetje olijfolie in een koekenpan.
  • Bak de roosjes totdat ze aan alle kanten een mooi bruin kleurtje hebben. Strooi een beetje peper en zout op de roosjes.
  • Ondertussen bak je de zalm. Verhit de klont roomboter in een pan en wanneer de boter volledig gesmolten is, voeg je de blokjes zalm toe. Bak in korte tijd gaar.
  • Maak de dressing door de honing met de twee mosterdsoorten te mengen.
  • Maak nu de schaal op door de spinazie over de schaal te verdelen. Verdeel daarover ook de roosjes en de zalm. Daarna de plakken avocado, kappertjes en dille.
  • Drizzle de dressing over de salade. Maak af met een beetje peper en zout.