Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Italiaans kipgehaktbrood

Porties: 1 gehaktbrood

Ingrediënten

  • 900 gram kipgehakt gekruid
  • 1 ei
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 75 gram Parmigiano Reggiano poeder
  • 125 gram mozzarella geraspt
  • half bakje verse basilicum fijngehakt
  • 5 el zongedroogde tomaatjes julienne
  • 2 el tomatentapenade
  • peper
  • zout
  • 1 bol buffelmozzarella in plakjes
  • handje Parmigiano Reggiano schaafsel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • Kneed alle ingrediënten behalve de laatste twee (buffelmozzarella en Parmigiano reggiano schaafsel) door het kipgehakt.
  • Doe het kipgehakt in de bakvorm, verdeel gelijkmatig en druk aan.
  • Schuif in de oven voor 45 minuten.
  • Haal het kipgehaktbrood uit de oven, verdeel de mozzarella en het Parmigiano reggiano schaafsel erover en zet terug in de oven voor nog 10 minuten om de kazen te laten smelten.