Ga terug
+ servings
udon noedelsoep
Recept afdrukken
No ratings yet

Udon noedelsoep met Kip Katsu

Als je op zoek bent naar Aziatisch comfort food, dan zit je met deze Udon noedelsoep met Kip Katsu zeker goed. Krokant gefrituurde kip, heerlijk rijke bouillon... Geen straf om hiermee te lunchen of dineren hoor!
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: comfort food, kip katsu, noedelsoep, udon, udon noodles
Porties: 2 personen

Equipment

  • vel bakpapier
  • deegroller of vleeshamer
  • koekenpan om in te frituren

Ingrediënten

Bouillon

  • 500 ml dashi bouillon
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kardemom
  • 1/2 tl nootmuskaat

Kip Katsu

  • 2 kipfilets
  • 50 g bloem
  • 1 ei - losgeklopt
  • 75 g panko

En verder

  • 1 ui - in parten
  • 200 g shiitake of kastanjechampignons - in plakjes
  • 150 g udon noodles
  • 2 bosuitjes - in ringen

Instructies

  • Roer voor de bouillon alle ingrediënten door elkaar en verwarm dit in een pan op het vuur. Laat heel zachtjes koken terwijl je de rest van de ingrediënten bereidt.
  • Leg de kipfilets tussen een vel bakpapier en sla ze plat.
  • Wentel de kip door de bloem, ei en vervolgens door de panko.
  • Verhit een laagje neutrale olie van ongeveer 1 cm in een koekenpan en bak hierin de kip aan weerskanten in ong. 10 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken.
  • Bak de in partjes gesneden ui en shiitake in een koekenpan tot de ui zacht is.
  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Schep de gekookte noedels samen met de ui en shiitake in diepe kommen en schenk hier de bouillon overheen.
  • Snijd de Kip Katsu in reepjes en verdeel deze over de kommen. Garneer met bosui.