Ga terug
+ servings
Speculoosbroodjes
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Speculoosbroodjes van bladerdeeg

Deze Speculoosbroodjes van bladerdeeg zijn zoet, krokant én simpel om te maken. Als je ze goed bewaart zijn ze de volgende dag ook nog lekker.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd12 minuten
Totale tijd27 minuten
Gang: ontbijt, tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: bladerdeeg, bladerdeeg broodje, speculoos, zoet broodje, zoete snack
Porties: 10 stuks

Equipment

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 1 vel koelvers bladerdeeg
  • 200 g Speculoospasta
  • 4 el Schuddebuikjes
  • 1 el melk
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220℃.
  • Rol het bladerdeeg uit en smeer de helft in met Speculoospasta.
  • Strooi de Schuddebuikjes over de Speculoospasta en vouw het bladerdeeg dubbel.
  • Snijd dunne repen van ong. 1 cm dik van het bladerdeeg. Draai iedere reep een paar keer om zijn eigen as en rol daarna op.
  • Leg de Speculoosbroodjes op de bovenkant en smeer de bovenkant van de broodjes in met melk.
  • Bak de bladerdeeg broodjes 12 minuten in het midden van de oven.
  • Laat de broodjes afkoelen en bestrooi voor het serveren met poedersuiker.