Ga terug
+ servings
Mexicaanse taart
Recept afdrukken
No ratings yet

Tortillataart

Deze tortillataart is gemaakt van tortillawraps in plaats van taartdeeg en gevuld met een lekkere Mexicaanse gehaktvulling. Een knoeiboel om te eten, maar wel lekker.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: hartige taart, tortillataart, tortillawrap, wraptaart
Porties: 4 personen

Equipment

  • 1 springvorm (22-24cm)

Ingrediënten

  • 6 medium size tortillawraps
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 2 el tacokruiden
  • 2 el jalapeño - in ringen
  • 300 g mais
  • 200 g zwarte bonen
  • 1 rode paprika - in blokjes
  • 2 el verse peterselie of koriander - fijngehakt
  • 200 g crème fraîche
  • 1 el verse bieslook - fijngesneden
  • 100 g cheddar - geraspt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃.
  • Verdeel de tortillawraps over de springvorm op zo'n manier dat de volledige bodem en de randen zijn bedekt.
  • Bak het gehakt in een koekenpan rul en voeg de ui en knoflook toe. Bak mee tot de ui glazig ziet.
  • Voeg dan de tacokruiden, jalapeño, mais, zwarte bonen, rode paprika en peterselie toe. Bak mee tot de paprika zacht is.
  • Schep de gehaktvulling in de springvorm.
  • Roer de crème fraîche en bieslook door elkaar en smeer dit over de gehaktvulling uit.
  • Strooi de geraspte cheddar over de taart en bak de tortillataart in 30 minuten goudbruin en knapperig.