Ga terug
–+ servings
sushi rijst koken
Recept afdrukken
4 van 2 stemmen

Krokante sushi wafels

Heb je wel eens wafels gemaakt van sushi rijst? Zo nee, dan moet je dat echt een keer proberen. Deze krokante sushi wafels zijn namelijk hartstikke lekker. Beleg ze met jouw favoriete sushi toppings.
Voorbereidingstijd1 uur
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd1 uur 20 minuten
Gang: lunch
Keuken: Japans
Trefwoord: sushi, sushi rijst, sushi wafels
Porties: 4 stuks

Equipment

  • wafelijzer

Ingrediënten

Voor de rijst

  • 250 g sushi rijst
  • 350 ml water
  • 3 el rijstazijn
  • 1 tl kristalsuiker
  • 1 tl zout

Toppings

  • 1 rijpe avocado - gepureerd
  • reepjes komkommer
  • wakame (zeewiersalade)
  • surimi - in plakjes
  • furikake
  • sesam- of wasabimayonaise

Instructies

  • Doe de rijst en het water in een pan. Breng het geheel aan de kook en draai het vuur laag. Doe de deksel op de pan en kook de rijst 10 minuten.
  • Laat de rijst met de deksel op de pan nog eens 15 minuten stomen.
  • Verwarm de rijstazijn met de suiker en het zout in een steelpannetje tot de suiker is opgelost.
  • Roer de rijstazijn door de gekookte rijst en laat de rijst iets afkoelen.
  • Verwarm een wafelijzer en vet deze goed in.
  • Verdeel de sushi rijst over het wafelijzer en bak de rijst in 5-7 minuten krokant.
  • Beleg de sushi wafels met jouw favoriete toppings en serveer de wafels direct.