Ga terug
+ servings
croque madame oven
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Croque Madame plaat tosti's

Voor de grote trek zijn deze Croque Madame plaattosti's echt geniaal. Al het lekkere van een Croque Madame, maar dan gebakken in de oven. Heerlijk om te delen met gasten.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: lunch, ontbijt
Keuken: Frans
Trefwoord: croque madame, paasontbijt, paasrecept, tosti, tosti uit de oven
Porties: 8 personen (of minder)

Equipment

  • ronde koekjes uitsteker
  • bakplaat

Ingrediënten

  • 1 brioche brood
  • 8 eieren
  • 100 g gruyère - geraspt
  • 100 g dun gesneden ham

Bechamel

  • 15 g ongezouten roomboter
  • 15 g bloem
  • 125 ml (half)volle melk
  • 1 tl grove mosterd

Instructies

  • Snijd de brioche in 8 dikke plakken.
  • Steek uit het midden van iedere plak brood een cirkel met behulp van een koekjessteker.
  • Verdeel de uitgeholde plakken brood over de bakplaat en breek in ieder sneetje een ei.
  • Verdeel de ham en gruyère over de plakjes brood en bak de plaattosti's in het midden van de oven in 15 minuten bruin en krokant.
  • Maak de bechamel door de boter in een steelpan te smelten.
  • Voeg hier de bloem aan toe en bak al roerend mee tot een zanderige textuur ontstaat.
  • Voeg dan de melk en de mosterd toe en roer het geheel door tot een gladde saus. Laat de saus zachtjes pruttelen tot deze de gewenste dikte heeft gekregen.
  • Serveer de Croque Madame plaattosti's met de bechamelsaus.