Ga terug
+ servings
orzo recept
Recept afdrukken
3.82 van 11 stemmen

Orzo uit de oven met halloumi

Orzo is zo'n veelzijdig product, ik hou er echt van. Deze orzo ovenschotel met halloumi is de perfecte makkelijke maaltijd voor de doordeweekse dag.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: halloumi, makkelijke maaltijd, orzo, ovenschotel
Porties: 4 personen

Equipment

  • ovenschaal van 25x25cm

Ingrediënten

  • 300 g orzo
  • 1 blik tonijn (150g) - op olijfolie
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 zak Italiaanse roerbakgroenten - 400g
  • 1 pak tomato frito - 400ml
  • 1 blok halloumi
  • 1 el kappertjes
  • verse basilicum
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Doe ondertussen de tonijn mét de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook mee.
  • Voeg het gerookte paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak dit 2 minuten mee.
  • Doe dan de groenten in de pan en bak deze al omscheppend een minuut of 5 tot de groenten zachter worden.
  • Schenk dan de tomato frito in de pan en laat het geheel al roerend pruttelen tot de orzo gaar is.
  • Giet de orzo af zodra deze gaar gekookt is en voeg toe aan de tomatensaus. Schep goed om, breng op smaak met peper en zout en schep het gerecht vervolgens in de ovenschaal.
  • Snijd de halloumi in blokjes en verdeel deze over de ovenschaal. Bak de orzo ovenschotel 15 minuten in het midden van de oven.
  • Verdeel de kappertjes en verse basilicum over het gerecht zodra deze uit de oven komt en serveer direct.