Ga terug
+ servings
granola maken
Recept afdrukken
No ratings yet

Granola met appel

Hoe lekker zou het zijn om de dag te beginnen met appeltaart? Nou, dat kan hoor. Ok, soort van dan. Want deze granola met appel heeft de smaak van appeltaart. En daar kunnen we alleen maar heel blij van worden.
Gang: ontbijt
Keuken: Hollands
Trefwoord: appeltaart, granola, muesli, ontbijt
Porties: 1 batch (4-6 kommen)

Equipment

  • bakplaat met bakpapier
  • luchtdichte bewaarbak

Ingrediënten

  • 200 g havervlokken
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 4 el ahornsiroop of honing
  • 4 el kokosolie
  • 50 g amandelen
  • 50 g pecannoten
  • 1 appel - in kleine blokjes
  • snuf zout

Instructies

  • Meng alle ingrediënten met elkaar in een kom. Verwarm de oven voor op 180℃.
  • Verdeel de granola over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en knapperig. Schep alles halverwege de baktijd een keertje om.
  • Schep vlak voor het serveren nog wat blokjes verse appel door de granola.
  • Bewaar de appeltaart granola in een goed afgesloten bak voor maximaal 4 dagen.