Ga terug
+ servings
pizzadeeg invriezen
Recept afdrukken
No ratings yet

Pizzadeeg maken

Pizzadeeg maken is helemaal niet zo ingewikkeld. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en vervolgens kun je er alle kanten mee op. Uiteraard kun je er pizzabodems van maken die je vervolgens kunt invriezen, maar ook pizzabroodjes zijn een goed idee.
Voorbereidingstijd15 minuten
Rijstijd1 uur
Totale tijd1 uur 15 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: deeg maken, pizza, pizzadeeg
Porties: 1 portie deeg voor 2 pizza's

Equipment

  • elektrische mixer met deeghaken
  • kom om in te rijzen
  • warme plek in huis

Ingrediënten

  • 15 g kristalsuiker
  • 1 zakje instant gist - 7g
  • 240 ml lauwwarm water
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl zout
  • 400 g patent bloem

Instructies

  • Doe de suiker, gist en 50ml water in een glas. Roer goed door en laat even staan tot het begint te bruisen.
  • Doe de rest van het water, de olijfolie, zout, bloem en het gistpapje in de kom van de keukenmixer en kneed het geheel in 10 minuten tot een soepel deeg.
  • Vorm een bal van het deeg, vet de kom lichtjes in en dek de kom af met plasticfolie.
  • Zet het deeg een uur op een warme plek om te laten rijzen, tot het in volume is verdubbeld. Vanaf hier kun je het deeg verder verwerken.