Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Falafel traybake met flatbread

Op zoek naar een makkelijke maaltijd? Dan zit je met deze falafel traybake met flatbread helemaal goed. Veel groenten, heerlijk brood en met knoflooksaus erbij heb je verder niets meer nodig.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Wachttijd45 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Mediterraans
Trefwoord: falafel, makkelijke maaltijd, traybake
Porties: 4 personen

Equipment

  • foodprocessor of hakmolen
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

Voor de falafel:

  • 200 g kikkererwten uit blik - uitgelekt
  • 1 ui - in stukken
  • 2 bosuitjes - in stukken
  • 3 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 15 g verse peterselie
  • 10 g verse munt
  • 10 g verse bieslook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl kardemom
  • 1 el bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • peper en zout

En verder:

  • 1 aubergine - in reepjes
  • 1 rode ui - in halve ringen
  • 1 rode paprika - in reepjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el ras el hanout
  • flatbread
  • tahin

Instructies

  • Doe de kikkererwten met de rest van de falafel-ingrediënten in een foodprocessor en maal het geheel fijn. Zorg voor een korrelige structuur, het moet geen pasta worden.
  • Zet de falafelmix 30 minuten in de koelkast zodat het wat plakkeriger kan worden.
  • Vorm balletjes van de falafelmix en leg deze weer even 15 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Verspreid de groenten over de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en ras el hanout.
  • Rooster de groenten 30 minuten in de oven en voeg de laatste 15 minuten ook de falafel toe.
  • Sprenkel wat tahin over de traybake en serveer met flatbread en knoflooksaus. Smakelijk!