Ga terug
+ servings
Koreaanse kip recept
Recept afdrukken
No ratings yet

Koreaanse kip wraps

Ben je wel eens toe aan variatie op je lunchwraps, dan vind je deze Koreaanse kip wraps misschien een lekker idee. Gemaakt met pittige, krokante Koreaanse kip en knapperige groenten.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: lunch
Keuken: Koreaans
Trefwoord: kip wraps, koreaanse kip, krokante kip, lunchrecept, lunchwraps, wraps, wraps met kip
Porties: 6 stuks

Equipment

  • frituurpan of pan met laag olie
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

Kip

  • 700 g kipdijfilet - in grove stukken
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 2 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 el rijstazijn

Frituurbeslag

  • 100 g bloem
  • 100 g maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 250 ml koud water

Gochujangmarinade

  • 4 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 4 el Gochujang peperpasta
  • 2 el honing
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl witte sesamzaadjes

En verder:

  • 6 tortillawraps
  • 1/2 komkommer - in reepjes
  • 1 winterpeen - julienne
  • 2 bosuien - in reepjes

Instructies

  • Doe de stukken kip met de knoflook, sojasaus, honing en rijstazijn in een kom. Schep goed om en laat marineren terwijl je de frituur vast opwarmt naar 160 graden Celsius.
  • Klop alle ingrediënten voor het frituurbeslag door elkaar.
  • Wentel de kip door het beslag en leg de kip in de hete olie. Frituur de kip in 5-7 minuten krokant en gaar.
  • Doe de knoflook, gochujang, honing en sojasaus in een pannetje en verwarm dit tot een gladde saus.
  • Schenk de saus over de gefrituurde kip en bestrooi de kip met witte sesamzaadjes.
  • Verdeel de gefrituurde kip over de wraps en leg hier de gesneden groenten bij. Rol de wrap als een loempia op en verpak stevig in een vel aluminiumfolie tot je de wraps serveert.