Ga terug
–+ servings
Mac and cheese zonder oven
Recept afdrukken
No ratings yet

Mac 'n Cheese met pompoen

Deze Mac & Cheese met pompoen is echt zo'n pastagerecht waar de groenten in verstopt zitten. Hartstikke lekker, smaakvol en perfect passend op druilerige dagen.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Hollands
Trefwoord: mac & cheese, mac and cheese, makelijke maaltijd, pompoen, pompoenpuree
Porties: 4 personen

Equipment

  • blender of foodprocessor

Ingrediënten

  • 400 g pompoenblokjes
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 150 ml kippenbouillon
  • 100 g mascarpone
  • 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
  • 1/2 tl gedroogde salie
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • peper en zout
  • 400 g macaroni (grande)

Instructies

  • Kook de pompoenblokjes 20 minuten in een ruime pan met water. Mocht je het lekker vinden dan kun je de pompoen eventueel ook 30 minuten op 180 graden Celsius in de oven roosteren.
  • Doe de gaar gekookte pompoen in de blender en voeg hier de knoflook, ui, bouillon, mascarpone, Parmezaan, salie, basilicum, peper en zout aan toe. Maal het geheel tot een gladde saus.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking bijna gaar.
  • Giet af en doe de pasta terug in de pan. Schenk de pompoensaus erbij en laat het geheel al roerend nog even 5 minuten doorwarmen/-koken.
  • Breng op smaak met peper en zout.