Ga terug
+ servings
wentelteefjes oven
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Wentelteefjesschotel met rood fruit

Zoek je nog een lekker recept voor het kerstontbijt, dan vind je deze wentelteefjes uit de oven wellicht lekker. De wentelteefjes ovenschotel kun je makkelijk de avond van te voren al voorbereiden, scheelt je weer vroeg opstaan!
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Koeltijd2 uur
Totale tijd2 uur 40 minuten
Gang: ontbijt
Keuken: Frans
Trefwoord: brioche, kerstontbijt, ontbijtrecept, ovenschotel, rood fruit, vanilleglazuur, wentelteefjes, zoet ontbijt
Porties: 6 personen
calorieën: 311kcal

Equipment

  • ovenschaal van 20x25 cm

Ingrediënten

Wentelteefjes ovenschotel

  • 1 brioche brood - in plakken van 1 cm dik
  • 50 g donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 el vanille-extract
  • 4 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 250 g rood fruit mix - diepvries is prima

Vanilleglazuur

  • 60 g naturel roomkaas
  • 50 g poedersuiker
  • 1 vanillestokje (merg)

Instructies

  • Verdeel de plakken brioche over de ovenschaal.
  • Klop de suiker met de kaneel, vanille, eieren en slagroom tot een klontvrij beslag en schenk dit over het brood in de ovenschaal. Verdeel het rood fruit over de wentelteefjes.
  • Dek de schaal af met plastic folie en zet het minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Bak de wentelteefjes in de oven zo'n 20 minuten.
  • Klop ondertussen de ingrediënten voor het vanilleglazuur tot een klontvrij papje.
  • Laat de wentelteefjes uit de oven eventueel een beetje afkoelen en schenk het vanilleglazuur er overheen.

Nutrition

Calorieën: 311kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwitten: 6g | Vet: 22g | Verzadigde vetten: 13g | Vezels: 1g | Suiker: 23g