Ga terug
–+ servings
stoofschotel met vlees
Recept afdrukken
3.84 van 12 stemmen

Italiaans stoofvlees

Ben je wel een keer klaar met hachee? Ik heb een top variatie op stoofvlees voor je, namelijk dit Italiaanse stoofvlees. Heerlijk mals rundvlees met salami in een tomatensaus met veel groenten.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd2 uur 30 minuten
Totale tijd3 uur
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: bbquality, Italiaans, italiaans stoofvlees, italiaanse groenten, salami, stoofvlees, vleesrecept
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 1 kg riblappen - in stukken van 3x3 cm
  • 200 g salami - in blokjes
  • 4 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 2 uien
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 winterpeen - in plakjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400g)
  • 250 ml runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el gedroogde basilicum
  • 1 el gedroogde rozemarijn
  • 100 g olijven - zonder pit
  • 1 courgette - in plakjes
  • 1 aubergine - in plakjes
  • peper en zout
  • verse basilicum

Instructies

  • Verhit een klontje boter in een braadpan en bak hierin de riblappen rondom bruin.
  • Voeg de salami, knoflook en ui toe en bak mee tot de ui goed begint te geuren.
  • Doe dan de tomatenpuree en de wortel in de pan en bak dit al omscheppend 2 minuten.
  • Schenk de tomatenblokjes en runderbouillon in de pan. Voeg de laurierblaadjes, basilicum en rozemarijn toe en roer goed door. Breng het geheel aan de kook.
  • Doe de deksel op de pan en laat het vlees 1,5 uur op laag vuur pruttelen.
  • Haal de deksel van de pijn en voeg de olijven, courgette en aubergine toe. Laat het stoofvlees dan nogmaals 30-60 minuten zonder deksel pruttelen.
  • Breng het stoofvlees op smaak met peper en zout. Strooi er verse basilicum overheen en serveer met je favoriete pasta.