Ga terug
+ servings
croissants met meringue
Recept afdrukken
No ratings yet

Croissants met limoenroom & meringue

Het idee voor deze croissants met limoenroom & meringue is afkomstig van de onwijs leuke ontbijtstek 'Vive la Tarte' in San Francisco. Jullie gingen los bij het zien van de foto; nu kunnen jullie het recept zelf maken.
Voorbereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Afkoelen2 uur 20 minuten
Totale tijd3 uur 40 minuten
Gang: ontbijt
Keuken: Amerikaans, Frans
Trefwoord: croissants, gevulde croissants, italiaanse meringue, limoenroom, meringue, ontbijt, san francisco, zoet ontbijt
Porties: 4 croissants

Equipment

  • garde
  • elektrische (hand)mixer met garde opzetstuk
  • 2x spuitzak met spuitmondjes

Ingrediënten

  • 4 croissants om af te bakken
  • poedersuiker als topping

Voor de limoenroom:

  • 50 g kristalsuiker
  • 300 ml volle melk
  • rasp van 2 limoenen
  • 3 eidooiers
  • 25 g maizena

Suikersiroop

  • 50 g kristalsuiker
  • 100 ml water

Italiaanse meringue

  • 60 ml water
  • 230 g kristalsuiker
  • 3 eiwitten
  • snuf zout

Instructies

  • Doe voor de limoenroom de helft van de kristalsuiker in een steelpan samen met de melk en limoenrasp. Verwarm dit tot de suiker is opgelost.
  • Klop de rest van de suiker samen met de eidooiers en maizena tot een lichtgeel mengsel.
  • Schenk al kloppend de warme melk bij de eidooiers in de kom en schenk vervolgens alles weer terug in de steelpan. Breng de limoenroom al roerend aan de kook en kook voor een minuut of 3-5 tot de room dik is geworden. Laat de limoenroom helemaal afkoelen en schep hem daarna in een spuitzak met ronde spuitmond.
  • Maak de suikersiroop door het water en de kristalsuiker samen in een pan te doen. Breng aan de kook en laat even 5 minuten flink bubbelen.
  • Bak de croissants af volgens de aanwijzing op de verpakking. Smeer de croissants direct na het bakken in met suikersiroop en laat ze helemaal afkoelen.
  • Maak de Italiaanse meringue door 60 ml water en 230 gram suiker in een steelpan te verhitten tot 118℃ tot een vloeibare suikersiroop.
  • Klop de rest van de suiker samen met de eiwitten en een snuf zout met een elektrische keukenmachine stijf. Schenk in een dun straaltje de suikersiroop bij de eiwitten in de kom terwijl de machine draait. Laat de machine kloppen tot de kom lauw aanvoelt.
  • Schep de Italiaanse meringue in een spuitzak met decoratief spuitmondje.
  • Maak een gat aan de onderkant van de afgekoelde croissants en vul de croissants met de limoenroom.
  • Decoreer de bovenkant van de croissants met toefjes Italiaanse meringue en maak af met wat limoenzest.