Ga terug
+ servings
Char Siu
Recept afdrukken
4 van 2 stemmen

Char Siu

Chinees geroosterd varkensvlees, oftewel Char Siu: heerlijk vind ik het. En gelukkig is het helemaal niet zo lastig om zelf te maken, je moet er alleen even wat tijd voor uittrekken.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Marineren8 uur
Totale tijd8 uur 40 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Chinees
Trefwoord: aziatisch, char siu, geroosterd varkensvlees, ovengerecht, varkensvlees, vlees
Porties: 6 personen

Equipment

  • ziplockbag of schaal om te marineren
  • ovenrooster + bakplaat
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 1,5 kg varkensvlees

Char Siu marinade:

  • 75 g hoisin saus
  • 75 g donkerbruine basterdsuiker
  • 75 ml Shaoxing wine
  • 75 g honing
  • 3 el sojasaus
  • 2 el oestersaus
  • 1 tl zeezout
  • 1/2 tl Chinese vijfkruidenpoeder
  • 3 teentjes knoflook - geraspt
  • 1 el bietenpoeder of 1/2 tl rode kleurgel

Instructies

  • Snij het varkensvlees in drie lange repen. Doe het vlees in een ziplockbag of diepe schaal.
  • Roer alle ingrediënten voor de Char Siu marinade door elkaar en schenk dit bij het vlees. Dek af en zet het vlees bij voorkeur een nacht in de koelkast om te marineren.
  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Bekleed de bakplaat met aluminiumfolie en leg hier het ovenrooster bovenop. Leg de stukken varkensvlees op het rooster en schenk een laagje water op de bakplaat.
  • Rooster het vlees 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Schenk ondertussen de rest van de marinade in een steelpannetje en laat dit 5 minuten koken tot het wat dikker wordt.
  • Smeer na 20 minuten het vlees in met de ingedikte marinade en schuif het nog eens 20 minuten terug de oven in of tot het vlees helemaal gaar is.
  • Haal de Char Siu uit de oven en smeer het vlees nogmaals in met de marinade. Laat het vlees 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.