Ga terug
+ servings
Gevulde herfstrollade
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Gevulde herfstrollade

Als je zin hebt om een spektakelstuk op tafel te zetten tijdens het weekend, dan is deze gevulde herfstrollade daar echt perfect voor. Ik heb hem gemaakt van een groot stuk procureur en de rollade gevuld met champignons, paprika en lekker veel kruiden.
Voorbereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd2 uur
Rusttijd10 minuten
Totale tijd2 uur 55 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: bbquality, gevulde rollade, herstrollade, procureur, rollade, varkensrollade, varkensvlees
Porties: 6 personen

Equipment

  • ovenbestendige pan of een ovenschaal
  • slagerstouw

Ingrediënten

  • 1,5 kg procureur (zonder bot)
  • 400 g kastanjechampignons - in kleine blokjes
  • 1 rode paprika - in kleine blokjes
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 2 el mosterd
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el rozemarijn
  • 1 tl gedroogde salie
  • peper en zout
  • boter om in te bakken

Instructies

  • Snijd de procureur via de zijkant bijna helemaal doormidden zodat je hem open kunt klappen, zoals je ook met een broodje doet.
  • Sla het vlees met een deeghamer of deegroller nog iets platter.
  • Verhit een klont boter in de pan en bak hierin de kastanjechampignons, paprika, ui en knoflook tot de paprika zacht is.
  • Smeer de bovenkant van het vlees in met de mosterd en strooi hier paprikapoeder, komijn, oregano, rozemarijn, salie, peper en zout overheen.
  • Verdeel de gebakken groenten over het vlees en rol de rollade stevig op. Knoop de rollade vast met slagerstouw en kruid de rollade aan de buitenkant met peper en zout.
  • Verhit een klont boter in de (ovenbestendige) pan en bak het vlees rondom bruin. Verwarm ondertussen de oven voor op 125℃ hetelucht.
  • Leg de rollade in een ovenschaal of gebruik de pan waarin je hem net hebt aangebraden en gaar de rollade zo'n 2 uur in het midden van de oven of tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 70℃.
  • Laat het vlees 10 minuten rusten voordat je het in plakken snijdt.

Notities

*Als je de rollade wilt invriezen dan kun je dit het beste ongegaard doen. Rol de rollade op, knoop deze vast met touw en leg de rollade dan in de vriezer.