Ga terug
+ servings
Shakshuka pasta
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Shakshuka pasta

Shakshuka is een populair vegetarisch gerecht en om het gerecht meer body te geven, voegde ik er wat pasta aan toe. Super simpel, maar wel smaakvol.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Midden Oosten
Trefwoord: eieren, makkelijke maaltijd, pasta, shakshuka, tomatensaus, vegetarisch
Porties: 3 personen

Equipment

  • (hapjes)pan met deksel

Ingrediënten

  • 250 g pasta
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 pakje Heinz Tomato Frito of andere gekruide tomatensaus
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 eieren
  • verse basilicum
  • geschaafde Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking nét niet helemaal gaar.
  • Verhit een beetje olie of boter in een grote pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot de knoflook goed begint te geuren.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten mee. Doe dan de tomatensaus, komijnpoeder, oregano en het paprikapoeder in de pan. Laat de saus pruttelen tot de pasta gaar is en breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de pasta af en voeg deze aan de tomatensaus toe. Roer goed door en maak vier 'kuiltjes' in het gerecht.
  • Breek de eieren in de kuiltjes, doe de deksel op de pan en gaar de eieren nog 6 minuten mee.
  • Garneer het gerecht met verse basilicum, Parmezaanse kaas en eventueel wat zout en serveer direct