Ga terug
+ servings
Met kaas gevuld borrelbrood
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Met kaas gevuld borrelbrood

Dit met kaas gevulde borrelbrood is het allerlekkerst om te eten op druilerige herfstdagen. Dagen waarop je de behoefte hebt aan comfort food.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: bijgerecht, borrelhapje, lunch, tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: borrelbrood, comfort food, erfgoed stelling 606, gevuld brood, hollandse kaas, kaasbrood, oude kaas, rijck
Porties: 1 brood

Equipment

  • oven met bakplaat

Ingrediënten

  • 1 ongesneden brood
  • 100 g ontbijtspek - in reepjes
  • 1 paprika - in kleine blokjes
  • 2 bosuitjes - in ringen
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 200 g naturel roomkaas
  • 200 g Weydeland Rijck - geraspt
  • 200 g Erfgoed Stelling 606 - geraspt
  • 1 el mosterd
  • zwarte peper
  • verse bieslook - fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Snijd het bovenste kapje van het brood af en hol het brood vervolgens uit. Leg het uitgeholde brood op de bakplaat en de stukken brood die je net hebt verwijderd er naast.
  • Doe alle ingrediënten met uitzondering van de bieslook in een kom en schep het geheel goed om. Vul het uitgeholde brood met de kaasvulling.
  • Schuif het borrelbrood in de oven en bak het 20 minuten tot het brood knapperig is en de kaas gesmolten.
  • Strooi de verse bieslook over het brood en serveer het brood direct. Gebruik de losse stukken brood om te dippen.