Ga terug
–+ servings
gebakken rijst met hoisin kip
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Gebakken rijst met hoisin kip

Heb je leftovers rijst in huis dan is dat perfect om gebakken rijst van te maken. Wok er wat groenten bij en maak deze onwijs smaakvolle hoisin kip en je hebt een ideale doordeweekse maaltijd op tafel staan.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Marineren van de kip2 uur
Totale tijd2 uur 50 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: bimi, gebakken rijst, hoisin, Hoisin kip, makkelijke maaltijd, rijst, sugar snaps, wokgerecht, wokken, wokschotel
Porties: 4 personen

Equipment

  • ziplockbag of kom om te marineren

Ingrediënten

Voor de hoisin kip

  • 500 g kipdijfilet - in blokjes
  • 2 el maizena
  • 200 ml hoisin saus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn

Voor de gebakken rijst:

  • 300 g gekookte rijst - bij voorkeur leftover
  • 4 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 200 g prei - in halve ringen
  • 1 el sesamolie
  • zout

En verder:

  • 300 g sugar snaps
  • 200 g bimi
  • 2 bosuitjes - in ringetjes
  • geroosterde sesamzaadjes

Instructies

  • Doe de kip in een ziplockbag en kom en voeg hier de maizena, hoisin, sesamolie, sojasaus en rijstazijn aan toe. Kneed of schep het geheel goed om en laat de kip minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
  • Verhit een lepel olie in een wok en fruit hier de knoflook, ui en prei in aan. Voeg de gekookte rijst toe en bak deze al omscheppend tot de rijst licht krokant wordt. Breng op smaak met sesamolie en zout.
  • Verhit een koekenpan en bak hierin de gemarineerde kip (met het restant marinade) in 15 minuten gaar.
  • Kook de sugar snaps en bimi in een ruime pan met kokend water zo'n 6 minuten.
  • Schep de gekookte groenten op de gebakken rijst. Leg hier de hoisin kip bovenop en garneer het gerecht met bosui en geroosterde sesamzaadjes.