Ga terug
+ servings
gefrituurd ijs
Recept afdrukken
No ratings yet

Gefrituurd ijs

IJs frituren, het klinkt gek en stiekem is dat ergens ook wel een beetje zo. Maar je moet het echt eens proberen. De warme, krokante buitenlaag met het koude ijs binnenin is namelijk heel erg lekker en bijzonder!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Bevriezen8 uur
Totale tijd8 uur 15 minuten
Gang: nagerecht
Trefwoord: dessert, fastfood friday, gefrituurd ijs, ijs, toetje
Porties: 8 stuks

Equipment

  • wok of frituurpan

Ingrediënten

  • 1 liter van je favoriete ijs
  • 50 g cornflakes - fijngemalen
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 eieren - opgeklopt

Instructies

  • Bekleed een bord dat past in jouw vriezer met een vel bakpapier. 
  • Schep 8 scoops van het ijs, probeer de bollen zo rond mogelijk te houden. 
  • Leg het ijs op het bord met bakpapier en zet het ijs minimaal 2 uur maar het liefst een hele nacht in de vriezer tot het ijs keihard is geworden. 
  • Schep de cornflakes en kaneelpoeder door elkaar. 
  • Wentel de ijsballen door de kruimelmix, vervolgens door de losgeklopte eieren en dan nogmaals door de kruimelmix. Zorg ervoor dat al het ijs bedenkt is met een dikke kruimellaag en dat er geen gaten vallen in de paneerlaag. 
  • Leg de gepaneerde ijsbollen terug in de vriezer tot ze weer goed hard zijn geworden. Bij voorkeur wederom een hele nacht. 
  • Verwarm de frituurpan of neutrale olie in een wokpan naar 200°C. 
  • Laat de gepaneerde ijsbollen direct uit de vriezer in de hete olie vallen en frituur ze een paar seconden tot de buitenlaag bruin en krokant is gekleurd. 
  • Leg het gefrituurde ijs op een vel keukenrol om uit te lekken en serveer daarna direct.