Ga terug
+ servings
gnocchi traybake met mozzarella
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Gnocchi traybake met mozzarella

Drukke dag, weinig tijd om te koken? Een traybake is het antwoord! Deze gnocchi traybake met mozzarella is perfect voor een doordeweekse (zomer) dag.
Voorbereidingstijd16 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd36 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: bakplaat, gnocchi, makkelijke maaltijd, mozzarella, traybake, vegetarisch
Porties: 2 personen*

Equipment

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 500 g gnocchi
  • 4 el olijfolie
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 1 teentje knoflook - geperst
  • 1 trosje tomaatjes
  • 1 courgette - in stukjes
  • 250 g champignons
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 150 g mozzarella balletjes
  • verse basilicum naar smaak
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Doe de gnocchi in een kom en voeg hier de olijfolie, peterselie en het teentje knoflook aan toe. Schep goed om en verdeel de gnocchi over de bakplaat.
  • Verdeel de tomaatjes, courgette en champignons ook over de bakplaat. Besprenkel het geheel met olijfolie, knoflookpoeder, peper en zout en gaar het gerecht 20-25 minuten in het midden van de oven.
  • Verdeel na het bakken de mozzarella balletjes over de traybake en garneer met verse basilicum naar wens. Serveer direct.

Notities

*2 personen + 2 kinderen kunnen hiervan eten of 3 niet al te grote volwassen eters.