Ga terug
+ servings
Rabarber-amandelcake
Recept afdrukken
No ratings yet

Rabarber-amandelcake

Aangezien rabarber nu in het seizoen is, móest ik er bijna wel iets mee doen. Het werd deze rabarber-amandelcake. Heerlijk smeuïg!
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd50 minuten
Totale tijd1 uur 10 minuten
Keuken: Hollands
Trefwoord: amandelen, cake, rabarber, zoet recept
Porties: 1 cake (22 cm)

Equipment

  • 1 springvorm (22 cm)
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

  • 125 g boter - zacht
  • 150 g kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 125 ml karnemelk
  • 2 tl vanille-extract
  • 200 g bloem
  • 50 g amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • snuf zout

Toppings

  • 200 g rabarber - in dunne reepjes
  • 1 el boter - gesmolten
  • 1 el kristalsuiker
  • handje decoreer amandelen of geschaafde amandelen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en vet de springvorm goed in.
  • Klop de boter met de suiker romig en voeg vervolgens de eieren toe.
  • Doe de karnemelk en het vanille-extract in de kom en klop dit even mee.
  • Doe dan de bloem, amandelmeel, bakpoeder en een snuf zout bij de natte ingrediënten en spatel het geheel tot een egaal cakebeslag. Stort het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Verdeel de reepjes rabarber over de cake. Smeer deze in met gesmolten boter en strooi de kristalsuiker over de rabarber.
  • Verdeel de amandelen over de cake en bak de rabarber-amandelcake in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar.