Ga terug
+ servings
Oreo baklava
Recept afdrukken
No ratings yet

Oreo baklava

Deze baklava is heerlijk van smaak dankzij de walnoten en Oreo. En met mijn snelle foolproof methode, kost het je ook nog eens niet zoveel tijd!
Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: tussendoortje
Keuken: Turks
Trefwoord: baklava, fastfood friday, filodeeg, oreo baklava, walnoten, zoete snack
Porties: 40 stukjes

Equipment

  • 1 ovenschaal (40x30 cm)
  • Foodprocessor

Ingrediënten

  • 2 pakken koelvers filodeeg
  • 150 g walnoten
  • 150 g Oreo's
  • 1 el kaneelpoeder
  • 250 g roomboter
  • 200 ml water
  • 400 g kristalsuiker
  • 1 el citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht en vet de ovenschaal goed in.
  • Leg de inhoud van het eerste pak filodeeg in de ovenschaal.
  • Maal de walnoten samen met de Oreo's en het kaneelpoeder in een foodprocessor fijn en verspreid de mix over de plakjes filodeeg die je net in de ovenschaal hebt gelegd.
  • Leg de inhoud van het andere pak filodeeg over de noten-Oreomix en snijd het filodeeg tot de bodem van de ovenschaal in.
  • Smelt de boter en schenk de boter over de volledige inhoud van de ovenschaal en bak de baklava in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
  • Maak ondertussen de siroop. Doe hiervoor het water, de suiker en citroensap in een steelpan en breng het geheel aan de kook. Laat even goed bubbelen tot alle suiker is gesmolten.
  • Schenk de suikersiroop over de baklava zodra deze uit de oven komt en laat helemaal afkoelen voordat je het serveert.