Ga terug
–+ servings
https://ohmyfoodness.nl/wp-content/uploads/2022/06/spaghetti_met_peppadew-gehaktballetjes-1.jpg
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Spaghetti met peppadew gehaktballetjes

Peppadew, oftewel lichtpittige pepertjes gevuld met roomkaas, zijn ideaal om te verwerken in gehaktballetjes. Serveer ze in een eenvoudige tomatensaus met spaghetti en klaar is je makkelijke maar toch bijzondere maaltijd.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gehaktballetjes, pasta, pastagerecht, peppadew, spaghetti, tomatensaus
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • peper en zout
  • 250 g peppadews
  • 400 g gekruide tomatensaus - bijv. Heinz Tomato Frito
  • 400 g spaghetti
  • 2 el extra vergine olijfolie

Instructies

  • Doe het gehakt in een kom en voeg hier het ei, paneermeel en peper en zout aan toe. Kneed alles even goed door.
  • Pak een deel gehakt, rol dit tot een bal en druk de bal plat. Leg een peppadew in het midden van het gehakt en vouw het gehakt hier weer omheen. Rol het weer tot een bal.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak hierin de gehaktballen rondom bruin.
  • Voeg de gekruide tomatensaus toe en roer alles even goed om. Laat de gehaktballen en de tomatensaus zachtjes pruttelen terwijl je de spaghetti kookt.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg een beetje olijfolie aan de spaghetti toe.
  • Schep de spaghetti in diepe borden en schep hier de peppadew-gehaktballen in tomatensaus bovenop. Serveer direct.