Ga terug
+ servings
Texaanse traybake met spareribs
Recept afdrukken
No ratings yet

Texaanse traybake met spareribs

Deze Texaanse traybake met spareribs was een regelrechte hit bij ons thuis. Botermalse spareribs, knapperige mais en lekkere gekruide groenten. Het fijnste van alles: het kan allemaal tegelijk op de bakplaat.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: gegrilde aardappels, gegrilde groenten, makkelijke maaltijd, ovengerecht, ovenplaat, ovenschotel, spareribs, traybake
Porties: 3 personen

Equipment

  • 1 bakplaat

Ingrediënten

  • 500 g krieltjes - gewassen
  • 1 rode paprika - in reepjes
  • 1 rode ui - in parten
  • 4 teentjes knoflook - gepeld en geplet
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 maiskolven - in stukken
  • 1 rack spareribs (voorgegaard) - ong. 750g
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Doe de krieltjes, paprika, ui, knoflook en tomaatjes in een kom en voeg hier de komijn, gerookte paprika en oregano aan toe. Schep even goed om en verspreid alles over de bakplaat.
  • Leg de stukken maiskolf tussen de groenten.
  • Snijd de sparerib in stukken en verdeel deze tussen de groenten.
  • Besprenkel de traybake met olie, peper en zout en bak het geheel in 30 minuten in het midden van de oven gaar.

Notities

*Van te voren maken of heb je kliekjes? Warm de traybake 20 minuten in een voorverwarmde oven op voordat je gaat eten.