Ga terug
+ servings
Citroen-maanzaadscones
Recept afdrukken
No ratings yet

Citroen-maanzaad scones

Heerlijk luchtige en kruimelige scones, de perfecte toevoeging voor het (paas)ontbijt. Dankzij de citroen zijn ze lekker fris en als je dit wilt kun je er ook nog lekker citroenglazuur overheen sprenkelen.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd12 minuten
Totale tijd32 minuten
Gang: ontbijt
Keuken: Engels
Trefwoord: citroen, citroenglazuur, maanzaad, ontbijt, paasontbijt, pasen, scones
Porties: 8 stuks

Equipment

  • deegroller
  • bakplaat met bakpapier
  • koekjesuitsteker van 5-7cm doorsnede

Ingrediënten

Scones

  • 300 g bloem
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 el bakpoeder
  • snuf zout
  • rasp van 1 citroen
  • 1 tl maanzaadjes
  • 75 g koude boter - in blokjes
  • 1 ei
  • 150 ml melk

Glazuur

  • 50 g poedersuiker
  • 2 tl citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ boven- en onderwarmte.
  • Kneed de bloem, kristalsuiker, bakpoeder, zout, citroenrasp, maanzaadjes en de boter even snel door tot een grof geheel.
  • Klop het ei met de melk los en voeg dit toe aan de droge ingrediënten. Kneed dit tot een soepel maar kruimelig deeg. Kneed vooral niet te lang!
  • Bebloem het aanrecht en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 3 cm dik.
  • Steek met een koekjesuitsteker van 5-7cm doorsnede cirkels uit het deeg en leg deze op de bakplaat.
  • Bak de scones in het midden van de oven in 10-12 minuten gaar.
  • Maak het citroenglazuur door de poedersuiker en het citroensap door elkaar te roeren. Voeg meer poedersuiker toe als het glazuur te dun is en meer citroensap als het te dik is.
  • Sprenkel het glazuur over de scones en serveer ze direct.