Ga terug
+ servings
Triple vanille cheesecake
Recept afdrukken
4 van 4 stemmen

Triple vanille cheesecake

Vanille-lovers opgelet! Deze triple vanille cheesecake bestaat uit maar liefst drie verschillende lagen, allemaal met toevoeging van vanille. En geloof mij: daar word je blij van!
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd1 uur 15 minuten
Afkoelen en opstijven7 uur
Totale tijd8 uur 45 minuten
Gang: nagerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: banketbakkersroom, cheesecake, gebakken cheesecake, slagroom, triple vanille, vanille, vanillecheesecake, vanillecustard, vanilleroom
Porties: 1 taart (24 cm)

Equipment

  • 1 springvorm, 24 cm doorsnede
  • foodprocessor of hakmolen
  • elektrische (hand)mixer
  • garde

Ingrediënten

Cheesecake basis

  • 200 g Digestives
  • 50 g boter - gesmolten
  • 600 g naturel roomkaas
  • 1 el maizena of bloem
  • 125 g kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 3 eieren
  • 1 eidooier

Vanillecustard

  • 50 g custardpoeder
  • 1 ei
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 500 ml volle melk

Vanilleslagroom

  • 250 ml slagroom
  • 25 g poedersuiker
  • 1 zakje KlopFix
  • 1 vanillestokje

Instructies

  • Bekleed de bodem van een springvorm (minimaal 24 cm)met een vel bakpapier. Verwarm de oven voor op 150°C boven- en onderwarmte en zet een schaal met water onderin de oven.
  • Verkruimel de Digestives met behulp van een foodprocessor of hakmolen. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter. Stort de bodemmix in de springvorm en druk goed aan met een lepel.
  • Klop de naturel roomkaas samen met de maizena, suiker en het vanillemerg met een mixer tot een glad beslag. Spatel een voor een de eieren en de eidooier door het beslag.
  • Schenk het cheesecakebeslag in de springvorm en bak de cheesecake in 75 minuten gaar.
  • Doe de oven uit, zet de deur op een kiertje. Laat de cheesecake nog één uur in de oven staan. Koel de cheesecake volledig af op het aanrecht.
  • Dek de springvorm af met plasticfolie en laat de cheesecake minimaal 6 uur of een nacht in de koelkast opstijven.
  • Maak terwijl de cheesecake opstijft de vanillecustard.Doe hiervoor het custardpoeder samen met het ei, de helft van de kristalsuiker en het vanillemerg in een kom. Klop tot een klontvrij papje.
  • Verhit ondertussen de melk met de rest van de suiker in een steelpannetje. Verwarm net zolang tot de suiker is gesmolten.
  • Schenk de helft van het warme melkmengsel bij het vanillepapje in de kom en klop dit goed door. Schenk al kloppend alles weer terug in de pan.
  • Roer de custard goed door een laat het op middelhoog vuur indikken.
  • Schenk de dik geworden custard in een schaaltje en dek deze af met plasticfolie. Laat de custard afkoelen en verder opstijven in de koelkast.
  • Roer de afgekoelde custard nog een keer goed door zodat deze weer wat soepeler wordt. Verdeel de vanilleroom in een egale laag over de cheesecake.
  • Klop de slagroom met de poedersuiker, KlopFix en vanillemerg stijf. Schep de vanilleslagroom over de banketbakkersroom op de cheesecake.