Ga terug
–+ servings
Shortribs uit de instant pot
Recept afdrukken
No ratings yet

Shortribs uit de instant pot

Next level pulled beef, zo kun je deze shortribs uit de instant pot het beste noemen. Geen instant pot? Geen probleem, je kunt het vlees ook bereiden in de slowcooker, oven of op de barbecue.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd1 uur 20 minuten
Totale tijd1 uur 30 minuten
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: crockpot, instant pot, multicooker, pulled beef, shortribs, vlees
Porties: 4 personen

Equipment

  • Instant pot / multicooker

Ingrediënten

  • 1500 g shortribs met bot
  • 1 el olijfolie
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 ui - gesnipperd
  • 250 ml runderbouillon
  • 1 el ketchup
  • 1 el sojasaus
  • 1 el donkere sojasaus
  • 2 laurierblaadjes

Instructies

  • Snijd de shortribs in stukken en verwijder het taaie vlies aan de achterkant van de botten. Het is 't belangrijkste dat het in je instant pot past, de grootte van de stukken doet er niet zo toe.
  • Zet de instant pot op Sauteer stand en braad het vlees rondom bruin.
  • Haal het vlees uit de pan en verhit de olijfolie in de pot. Fruit hierin de knoflook en de ui aan.
  • Voeg dan de runderbouillon, ketchup en beide soorten sojasaus toe, gevolgd door de laurierblaadjes. Roer even goed door.
  • Leg het vlees terug in de pot, doe het deksel erop en sluit het stoomventiel.
  • Zet de pot op stand Manual, high en de timer op 50 minuten.
  • Laat de druk na het aflopen van de timer 10 minuten rustig afnemen en draai daarna het stoomventiel zelf open.
  • Haal het vlees uit de pan en trek dit met behulp van twee vorken uit elkaar. Als het goed is kun je de botten er zo uittrekken.
  • Kook ondertussen de achtergebleven saus een beetje in door de pot weer op Sauteer-stand te zetten.
  • Doe het geplozen vlees terug in de pot en schep dit door de saus. Serveer het vlees op je favoriete manier.